Japansk anime

Anime är Japans version av tecknat, vilka skiljer sig från de tecknade serierna från USA som är vanligare i Sverige. De vanliga tecknade serierna är oftast mer humoristiska och olika former av komedier, oavsett om serierna är för vuxna eller barn. Anime, som oftast är riktat mot vuxna, har mer realistiska teman med betydligt mer våld och sexuella teman. Ett anime avsnitt är nästan uteslutande alltid runt 25 min, samtidigt som att vanligt tecknat avsnitt kan variera i tid från ett par minuter till en hel timme.

Japansk animeAndra tecknade serier är ofta längre från verkligheten i utseendet av karaktärerna än anime karaktärerna, även om karaktärerna är något lutade mot hur de i Japan vill att de idealt ska se ut, till exempel väldigt stora ögon och mindre munnar.

Även om anime-serierna förekommer mest i Japan har de också en stor publik utanför Japan. Många av serierna går att få tag på dubbade, men många föredrar att se dem på Japanska och textade på Engelska. Detta då de Japanska rösterna anses ha mer inlevelse samtidigt som namn med mera inte passar in i det engelska språket.

Ett exempel på en anime-serie är Naruto, en serie som började som manga. Manga är tecknade böcker som till mångt och mycket liknar serietidningar fast i bok form och med samma stuk som anime både vad gäller tema och grafik.

Naruto handlar om en ung ninja. I serien får man följa honom genom hans träning och olika uppdrag. Naruto är inte den bästa av ninjor, men han har höga ambitioner och kämpar hårt. Det finns två serier om Naruto; en där han är ett barn och sedan en uppföljande serie som fortfarande visar nya avsnitt varje vecka där han är vuxen. Serien blandar humor, som tillfällen när Naruto gör fel eller glömmer bort saker, med allvarligare teman.