Tecknade serier för barn

Där finns flera olika typer av tecknade serier. Oftast när någon nämner det tänker folk på serier för barn. Varje dag går mänger med tecknade serier på tv som är gjorda för barn. Med internet och dvd tillgängliga finns även fler serier att komma åt.

Cartoons for childrenEtt exempel på en tecknad serie för barn är Nya äventyr med Nalle Puh. Det är en serie som tecknades i USA. Totalt gjordes 50 avsnitt mellan 1988-1991. Serien har vunnit två priser av amerikanska Emmy Awards. Som många andra serier för barn som är gjorda utanför Sverige dubbades serien med svenskt tal innan den visades på tv i Sverige. Avsnitt ur serien har visats i repris ett fler tal gånger på svensk tv och finns även på dvd.

Serien skapades som en uppföljare till Filmen om Nalle Puh. Efter serien gjordes fler filmer och uppföljande serier. Disney har fortfarande nya Nalle Puhserier eller spin offs som går på deras tv-kanal och till exempel kom Nalle Puhs film om Heffaklumpen 2005.

Alla serien är baserad på A.A. Milnes böcker som är skapade runt hans sons leksaker och nallebjörnar. I böckerna har alla djuren liv och även sonen finns med i böckerna och går på äventyr med djuren. Huvudkaraktären i serien (och böckerna) är Nalle Puh, en gul björn som älska honung. Nalle Puh döptes efter en riktig björn som pojken brukade se på zoo. Den riktiga björnen hette Winnipeg. Nalle Puh är en något ointelligent björn där hans bästa kompis är en väldigt rädd liten gris som heter Nasse. Andra karaktärer som ofta ses är den hoppande tigern Tiger, Kanin och hans grönsaksland, en deppig åsna som heter Ior, den intelligenta Uggla, lilla Ruh och hans mamma, med flera. Pojken Christopher Robin är även ofta med i serien och hjälper till med djurens olika påhitt.